Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012


Διακόσμηση κεριού με φύλλα κεριού

14.12.12
Εκτύπωση 
από Βάλια Μπινίκου

candles-filoΤο ξέρεις ότι υπάρχει αυτό το εξαιρετικό υλικό, κερί σε φύλλο; Δηλαδή είναι κερί σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών το οποίο μπορείς να κόψεις με κουπάτ ή κοπίδι και να το τοποθετήσεις σε κεριά για διακόσμηση. Μιας και είναι από το ίδιο υλικό, θα καούν μαζί με το κερί σου χωρίς θέμα ασφάλειας. Δες παρακάτω πως το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γιορτινά κεριά για δώρο!
.

Βήμα - Βήμα


Θα χρειαστείς μερικά κεριά, φύλλα κεριού και διάφορα κουπάτ.

Αφού έχεις αποφασίσει για τα χρώματα και τα σχέδια, πίεσε το κουπάτ στο φύλλο κεριού. Πίεσε καλά ώστε να κόψει το φύλλο. Ανασήκωσε το κουπάτ, θα βρεις στην κάτω πλευρά του το κομμένο φύλλο κεριού. Μπορείς να σπρώξεις το φύλλο με τα χέρια ή με ένα καλαμάκι ώστε να βγει από το κουπάτ.

Κόψε όλα τα σχέδια - στην δική μας περίπτωση γράμματα - και άφησέ τα σε μια πλευρά. Μην σε ανησυχεί αν τα φύλλα δεν είναι ολόισια και έχουν ταλαιπωρηθεί βγάζοντάς τα από τα κουπάτ, θα τα φτιάξεις σε λίγο.

Τοποθέτησε τα σχέδια στο κερί χωρίς να τα πιέζεις ώστε να συγουρευτείς για τις αποστάσεις τους. Μόλις είσαι ικανοποιημένος, μπορείς με τα δάκτυλα να πιέσεις κάθε σχήμα ώστε να κολλήσει καλά στο κερί, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, η ζέστη των χεριών σου είναι αρκετή!

Το πρώτο σου κερί είναι έτοιμο και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολύ λίγο από το υλικό σου!

Μπορείς να φτιάξεις πολλά κεριά και να διακοσμήσεις το σπίτι σου ή να τα κάνεις δώρο.





Απο ftiaxto.gt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου