Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ

Προχτές το απόγευμα με έπιασε μια λιγούρα ,εν το μεταξύ βαριόμουνα κι όλας .Έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα γρήγορο γλυκό,μια γλυκιά κρέπα Η συνταγή είναι πολύ απλή.
Γλυκιά κρέπα Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Μπορείτε να τη σερβίρετε πατροπαράδοτα με σιρόπι maple ή να τη δοκιμάσετε με όποιο άλλο συνοδευτικό σας περνά από το μυαλό: παγωτό, φρούτα, νουτέλα, κρέμα γάλακτος, μους σοκολάτας ή καραμέλα. 

Τι θα χρειαστείτε 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
1 1/3 κούπες γάλα 
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Τι θα κάνετε 
Χτυπήστε με το μπλέντερ όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο και μαλακό. Τοποθετήστε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά και λαδώστε το με λίγο βούτυρο ή λάδι. Κουνήστε κυκλικά το τηγάνι ώστε το βούτυρο να απλώσει παντού και να καλύψει όλη του την επιφάνεια. Περιχύστε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και κουνήστε το μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Ζεστάνετε για ένα με δύο λεπτά μέχρι να ροδίσει και γυρίστε το και από την άλλη μεριά. Με τον ίδιο τρόπο μαγειρέψτε και το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε αμέσως. 





Μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να βάλετε ό,τι σας αρέσει.


                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου